Op vrijdag- en zaterdagavond serveren wij alleen degustatiemenu’s en chef’s menu’s.
EeB selectie van drie voorgerechteB -Soep -Het hooJdqerecht van je keuze – Dessert
Selectie van rauwe, dun gesnedeneis
Visen groenten, geJritiiurd in een iicht deegbeslng
89 € / pp
Zwarte kabeljauw gemarineerd in miso, gebraden
99 € / pp
Buikfilet van tonijn, gegrild, met een saus van rijstazijn, jonge uitjes en licht pikante witte stokradijs | afhankelijk van beschikbaarheid |
105 € / pp
Fitet van Schots Angus rund, gebakken en voorgesneden, met zoete soja glazuursaus
89 € / pp
Japans rundvlees uit Kagoshima | afhankelijk van beschikbaarheid |
135 € / pp
Voorgesneden gebakken eendenborst, met soja glazuursaus
89 € / pp
In de pan gebakken ganzenlever, soja glazuursaus en japanse mirabelle, op een bedje van aubergine
95 € / pp
• Met voorafgaande reservering voor min twee personen
Gesneden entecote gestoofd in een bouillon van sojasaus, geserveerd met groenten
Fondue van dun gesneden rundsfilet, gekruid met een saus van witte sesam en ponzu
99 € / pp
Stoofpot van zeevruchten, geserveerd in een bouillon van miso en groenten . naar keuze weining of niet pikant .
110 € / pp
Kroket van scampi . twee stucks .
Gebakken ganzenlever, soja glazuursaus en Japanse mirabelle
38 € / pp
De welbekende ravioli’s van Iberisch varkensvlees, gebakken in de pan . vijf stuks .
25 € / pp
Gegrilde biefstuck, gesneden, met ponzu saus
29 € / pp
Spiesjes van kip, met soja glazuursaus . drie stuks .
22 € / pp
Gefrituurde verse tofu
19 € / pp
Gefrituurde hapjes van kip met sausje van teriyaki
22 € / pp
Gegrilde aubergine, met zoete miso
21 € / pp
Shiitake paddenstoelen, gevuld met garnalen en gegaard in sojasaus met gember
28 € / pp
Japanse paddenstoelensoep
Miso-soep
10 €
Koude hapjes met een selectie van zeevruchten in een marinade van rijstazijn
Dingesneden filet van rauwe zalm
29 €
Dingesneden filet van rauwe tonijn
38 €
Halve kreeft gemarineerd in japanse azijn, geserveerd met komkommerschijfjes en zeewier
29 €
Sla van groot, gedroogd bladzeeewier met rijstazijn
19 €
Sla van vers stengelzeewier, met dressing van rijstazijn
19 €
Spinazie met sausje van witte sesam
19 €
Dun gesneden rauwe vis, de keuze van de chef uit het dagaanbod
45 €
small 27 €
Rauwe tonijn
48 €
small 29 €
Rauwe zalmfilet
42 €
small 25 €
Buikfilet van tonijn, rauw | het marktaanbod beperkt de beschikbaarheid |
49 €
small 35 €
Rauwe vis en schaaldieren, geserveerd op een basis van met weinig azijnen Japanse groene mierikswortel op smaak gebrachte rijst
45 €
small 27 €
Stoofpotje met kreeft en groenten
Vis en Schaaldieren, gefrituurd in een licht deegbeslag
38 €
Schotse zalm met , gebakken en geserveerd met groenten
39 €
Halve kreef, gegrild met miso
49 €
Zwarte kabeljauw, gemarineerd in miso, gebraden . drie stuks.
49 €
Buiffilet van tonjin, gegrild, met soja glazuursaus | afhnkelijk van beschikbaarheid |
49 €
Buikfilet van tonijn met een sausje van rijstazijn, jonge uitjes en licht pikante radijs | afhnkelijk van beschikbaarheid |
49 €
Stoofpot van zeevruchten, geserveerd in een bouillon van miso en groenten .naar keuze weinig of niet pikant.
Gesneden entrecote gestoofd in een bouillon van sojasaus, geserveerd met groenten
65 €
Fondue van dun gesneden rundsfilet, gekruid met een saus van witte sesam en ponzu
65 €
In de pan gebakken ganzenlever, soja glazuursaus en Japanse mirabelle, op een bedje van aubergine
Voorgesneden filet van Angusrund, gegaard met sojasaus en knoflook
39 €
Voorgesneden filet van Schots Angusrund, gebakken, met soja glazuursaus
39 €
Voorgesneden gebakken eendenborst, met soja glazuursaus
39 €
Iberico varkensfilet, gepaneerd, met groenten
37 €
Blokjes van gepaneerd Iberico varkensfilet, gepocheerd ei en groenten gegaard in sojasaus, geserveerd op een bed van rijst en gepresenteerd in een sierkoffer
37 €
Schijfjes van Iberico varkensfilet, gegaard in sojasaus met gember
37 €
Japanse rundsfilet kwaliteit 5+ | het marketaanbod beperket de beschikbaarheid |
110 €
Vier kleine gerechten, miso-soep en rijst
Een selectie van voorgerechten, soep, bento en kleine dessertjes of koffie of thee
52 €
The same menu is served to all guests of a single table
This ceremonial set menu is only served in the evening until 9 p.m.
The composition of this menu reflects the season
This menu is only available for evening dinner until 9 pm, advance reservation is required.
125 € / pp
Three seasonal starters, selected by the chef – Soup – A main dish of your choice – Dessert
Assorted sliced raw fish
Fish, shellfish and vegetables in a light crispy batter
85 € / pp
Breaded Iberico pork and vegetables
82 € / pp
Scottish Angus beef fillet, sliced and sauteed with caramelized soy sauce
85 € / pp
Belly of fatty tuna, grilled and served with a light rice vinegar sauce, scallions and slightly spicy radish (depending on arrivals)
99 € / pp
Beef fondue, with sliced entrecote, for minimum two persons and advance reservation required
99 € / pp
On weekdays only
Four small dishes and a soup, served with rice
A selection of seasonal starters, soup, bento as above and a dessert or coffee or tee
52 € / pp
The chef’s selection of four seasonal starters
Croquettes with scampi • two pieces
29 €
Seared goose liver, with teriyaki sauce and Japanese plum
38 €
The ever so popular pan-fried pork dumplings • five pieces
22 €
Fried shrimps with a ‘spring rain’ coating
25 €
Grilled and sliced beef, served with ponzu sauce
28 €
Grilled chicken skewers with caramelized soy sauce • a set of three skewers
22 €
Fried tofu bean curd
19 €
Deep-fried chicken pieces, served with teriyaki sauce
22 €
Grilled eggplant topped with sweet miso glaze
19 €
A selection of cold hors d’oeuvres and assorted seafood, marinated in rice vinegar
32 €
Spinach in a white sesame dressing
17 €
Shiitake mushrooms stuffed with prawns, stewed in a soy sauce and ginger based broth
28 €
Raw tuna carpaccio
38 €
Lobster meat salad with white sesame dressing
49 €
Salad of large leafy seaweed
17 €
Fresh stringy seaweed in a citrus and vinegar dressing
17 €
Beef salad, dressed with white sesame paste
25 €
Seafood salad, dressed with white sesame paste
29 €
Peasant soup with vegetables
Japanese mushroom miso soup
10 €
Japanese clear consomé broth
10 €
Miso soup with tofu and wakame
10 €
Udon noodles with sliced guinea fowl
Udon noodles with tempura
28 €
Cold noodles – udon or soba – with tempura
28 €
A selection of fresh raw fish, sliced
Raw tuna fillet
48 € / 25 € small
Raw salmon fillet
39 € / 22 € small
Fatty tuna belly • pending on availability
49 € / 35 € small
Raw selected fish and shellfish, served on rice slightly seasoned with vinegar and Japanese green horseradish
Casserole of a whole lobster and vegetables
Fried prawn, fish and vegetables in crispy batter
Fried shrimp, each in a different flavored coating
Scottish pink salmon medallions with miso sauce, sauteed with vegetables
Grilled lobster, miso sauce 49 €
Meagre fish marinated in miso, grilled • three pieces
Grilled fatty tuna betty with soy sauce glaze • pending on availability
Grilled fatty tuna belly with a rice vinegar sauce, scallions and slightly spicy radish • pending on availability
Seared goose liver, soy sauce glaze, Japanese plum, served on a bed of eggplant
Sliced filet steak angus beef with soy sauce and garlic
Scottish angus beef, sliced and sautéed with caramelized soy sauce 39 €
Duck breast, grilled and sliced, served with caramelized soy sauce
Breaded iberico pork and vegetables 35 €
Diced breaded iberico pork, poached egg, vegetables simmered in soy sauce, on a bed of rice, in a lacquer presentation box
Sliced iberico pork sautéed with soy sauce and ginger
Japanese wagyu beef Quality 5+ • depending on arrivals
Réservation préalable minimum deux personnes
Casserole de fruits de mer, servis au court-bouillon de pâte de soja et légumes • piquant ou non piquant•
Émincés d’ entrecôte mijoté dans un bouillon de sauce soja, servi avec ses légumes
Fondue de fines tranches de bœuf assaisonnées avec une sauce au sésame blanc et au ponzu
Vegetarian 🌱
Prijzen en menu kunnen veranderen.
Deze prijzen houden geen rekening met promoties en zijn inclusief btw.
MONDAY – SATURDAY : SERVICE 24:00 PM
Al meer dan 40 jaar is Le Samouraï een ware tempel van de Japanse gastronomie en een van de weinige instellingen die de traditie van deze verfijnde gastronomie in Brussel voortzet. Chef-kok Saito Harumi neemt je mee op een reis van sushi naar traditionele sashimi, met een ideaal pittige dashi, en gestoomde bereidingen, gegrilde vis en vlees.
MONDAY – SATURDAY : SERVICE 24:00 PM
Bent u op zoek naar de ideale locatie voor uw bedrijfsdiner?
Ons restaurant biedt een warme sfeer en heerlijke gerechten. Neem contact met ons op en laat ons uw avond uitzonderlijk maken.Chef Saito Harumi neemt je mee op reis van sushi tot traditionele sashimi, met een ideaal pittige dashi, en gestoomde bereidingen, vis en gegrild vlees.
Terwijl we wachten op de voltooiing van de werken aan ons definitieve restaurant, zijn we verheugd u vanaf 6 september te mogen verwelkomen in ons tijdelijke concept, ontworpen om u een authentieke Japanse gastronomische ervaring te bieden: l’Atelier du Samouraï – Chau. de Waterloo 1105, 1180 Ukkel.
⚠️ Let op: het aantal plaatsen is zeer beperkt vanwege de kleine omvang van het etablissement! ⚠️
Uw restaurant Le Samouraï verwelkomt u graag in zijn tijdelijke ruimte, maar door de beperkte grootte is het aantal beschikbare plaatsen beperkt. Om ervoor te zorgen dat iedereen van deze unieke ervaring kan genieten, hebben we op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond een dubbele service ingesteld. Bedankt voor uw begrip.